Първите протоколи от секциите в Бургас показват паритет между ИТН

...
 Първите протоколи от секциите в Бургас показват паритет между ИТН
Коментари Харесай

Паритет ГЕРБ-ИТН в Бургас, ДПС си върна селата

 

Първите протоколи от секциите в Бургас демонстрират паритет сред Има Такъв Народ и ГЕРБ, както и забавни резултати за „ Демократична България “, написа Флагман.

Демократична България побеждава в някои от типично градските СИК-ове, демонстрират данните от паралелното броене на две от политическите сили.

В същото време Движението за права и свободи бележи победа в доста от селата.

Успя да си върне трите най-големи в община Айтос. Това са Мъглен, Карагеоргиево и Тополица, където партията печели безапелационно, сочат данните от паралелното броене.

В Мъглен за Движението са дали своят вот 157 гласоподаватели, втора политическа мощ е ГЕРБ и получава 128 гласа.

В Карагеоргиево разликата сред двете партии е близо 100 гласа. 304 получава Движение за права и свободи, а ГЕРБ – 201.

Изключително инфарктен е резултатът в Т ополица – единствено с 1 глас разлика, в интерес на Движение за права и свободи – 184, а ГЕРБ е подсилен от 183 гласоподаватели.

Движение за права и свободи е първа политическа мощ още в Раклиново и Поляново.

Резултатът в Черноград е най-голямата изненада на този избор. Движението доста е нараснало гласовете си в обитаемото място – от 31 на парламентарните избори през април до 92 през днешния ден.

Голяма е преднината и в Черна могила – 120 души са избрали Движение за права и свободи, а 60 са дали своя избор за ГЕРБ. В Малка поляна 176 гласа получава Движението против 61 на ГЕРБ. В Зетьово с 68 гласа Движение за права и свободи също е първа мощ.

Руен остава цитадела на Движението за права и свободи. За следващи избори партията бие в общината всички останали със сразяващ резултат –87 %. Това демонстрират данните от паралелното броене.

Коалиция „ Изправи се! Мутри, вън! “ също е получила поддръжка от жителите на община Руен, въпреки и дребна.  

Партията на Слави с неочакван пробив в една от крепостите на ГЕРБ.„ ИТН “ завоюва вота в двете секции в г рад Българово . Това бе едно от местата, които се считаха за цитадела на ГЕРБ поради изключителното въздействие на дългогодишния кмет Йордан Йорданов, само че в този момент тази цитадела падна.

ГЕРБ завоюва вота в Община Средец с 1231 гласа против 983 за „ ИТН “. Българска социалистическа партия е трета политическа мощ с 911 гласа. Активността в общината бе по-слаба – 37,8 % за разлика от 50,1 % през април.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР